Följ en nyfrälst landsvägscyklist kamp från grön till elit!
lvgHanna skriver om sina stora och små upptäckter inom cykelvärlden!
Var med och se henne uppnå nya mål inom träning, kost och tävling i denna fartfyllda cykelblogg!

torsdag 28 mars 2013

Pendling

Igår testade jag stans cykelbanor på crossen.
Efter den upplevelsen kände jag för att flytta ut till landet, köpa en fulldämpad mtb (eller svävare för den delen), lobotomeras, eller ringa till valfri kommunpolitiker och säga Fy dig! och sen lägga på.

Skönt att cykla i vårsolen var det iallafall och till och med sommarhandskarna dög riktigt bra!

Här kommer en bild som jag tycker speglar känslan av cykelbanor i stan. Välkommen att fritt associera!

onsdag 27 mars 2013

Vååår the återkomst

Nu ÄR det vår. Bannemig.
Idag var det strålande solsken och jag körde en tremilare över Tahult och sen förbi Mölnlycke och hem!
Det var så varmt å gött så jag blev riktigt chockad! Kan man bli FÖR varm också, fantastiskt.
Jag stannade en sväng för att lyssna på fåglarna och de fick i sin tur lyssna på mina ulkande oljud. Idag vet jag inte va det va med mig för jag blev så spyfärdig när jag kom över 185 bpm i början på rundan. Kanske var det för nära inpå lunchen (som idag va skitgo och inspirerad av bloggen dinmaxpuls.blogspot.com med spenat, inga vita kolhydrater och citronvatten). Annat som hände på rundan var att jag fick träna på att möta lastbilar med härligt dammoln efter sig. Det är bra att blunda och hålla andan samtidigt som man ökar farten för att komma ut på andra sidan, haha!
Sen fick jag oväntad hjälp av en ivrig och snäll man på en busshållplats som jag stannade till vid när kedjan hoppade. Väldigt käckt för på ett kick var jag iväg igen. Har man inte teamet med sig får man skaffa sig ett på vägen!

Härligt att vara på banan igen efter förkylningar osv! Tjiho!


söndag 24 mars 2013

Kommer du ihåg?

En mäktig tillbakablick från touren 2012.

http://youtu.be/zEEzN7v1z0A

Man blir lite peppad! :)

lördag 23 mars 2013

Test av nya brallor och fyror!

Försiktigt testade jag Freddes fyror idag. Nacken kändes stel och töntig så jag antar att förkylningen är kvar. Boring!!

Här hade jag tänkt lägga upp ett tjusigt diagram över pulskurvan som ni kunde dreggla över men såklart glömde jag sätta på gpsen i början av passet. Inget grafsnusk idag inte.

Själva fyrorna var roliga att tänka på och fick tiden i garaget att rinna iväg! Kul!
Jag var nog lite för långsam på å komma upp i puls, det blev att jag fick ösa på den sista minuten... Så till nästa gång ska jag inte fega med motståndet!
Jag försökte även hålla samma kadens (svårt utan mätare, får nog köpa en sånn... oj va synd) och höll mig runt 30 km/h. Nästa gång kan jag nog trampa på lite snabbare.
Kändes ändå bra och även om jag bara toutchade pulshöjderna och mesade mig för att inte störa förkylningen var iallafall hjärnan aktiv och glad!



lördag 16 mars 2013

Sabbad helg :(

När ska jag få vara frisk under en längre period och kunna satsa helt och fullt ut? Jag blir trött på det här.
Nu har jag fått ont i halsen och det kommer bli mindre träning i helgen än vad jag hade planerat. Jag undrar vad jag gör fel?
Är det för få vilodagar eller för hård träning i kallt väder? Behöver jag en sån där Bane-mask för att mina luftrör är chickens? Är det att jag inte har tillräckligt bra återhämtning eller för mycket stress i skolan? Är det yttre eller inre faktorer? Är det fel på själva mig?
Jag trodde nämligen jag klarat mig efter i söndags och måndags men så hade jag en vilodag och så blev jag kass.

Det som är bra är ju att man blir sjukt peppad av att inte kunna träna och att man får en distans så man kan planera och rita scheman och göra listor.
Vad tror ni om detta upplägget? Tips tas emot med stor tacksamhet!

Puss å kram




måndag 11 mars 2013

Måndagsträning

Efter gårdagen trodde jag verkligen att jag skulle vara helt slut idag, men träningen gick jättebra och jag kände att jag orkade väldigt mycket mer än igår! Uppvärmningssträckan, samma som vi körde igår, funkade superbra och pulsen sköt inte i höjden lika brutalt som igår. Om det var medvind, lägre tempo eller fysisk explosionsartad utveckling kan man fråga sig! Vi var fem tappra som körde i kylan. Jag tänker att det härdar.

Efter igår känner jag att jag blivit bättre på att:
- Ligga på rulle. Centimeterna kan fortfarande kortas men känslan finns där och det går bättre å bättre!
- Slappna av. Måste sluta spänna axlarna, men det är faktiskt svårt när det är så kallt...
- Sitta på sadeln. Lite skönare idag än igår.
- Äta och cykla samtidigt. Nästa gång kanske jag inte äter på läppen och folien också. 
- Har förhoppningsvis blivit snabbare, lättare och starkare!
Jag kollade faktiskt vågen idag (vilket jag egentligen inte rekommenderar utan jag vill hellre gå på spegeln och känslan i kroppen) och den stod på 2 kg mindre än vad jag förväntat. Vätskeförlust antagligen!


Ganska bra med tanke på gårdagen tycker jag! (Plus att vi hade många pauser)

Puls

Hastighet
Max var över 50. Sweet!

söndag 10 mars 2013

Söndagsrunda

Säsongspremiär med klubben! Tempen visade på -10 på morgonkvisten när jag rullade iväg till samlingen denna vackra, men ack så fördjävligt blåsande dag. Bytet av däck m.m. som jag oroade mig för kvällen innan löste min mekaniker galant. Och det var jag verkligen supertacksam för att få hjälp med klockan sju på morgonen! Nästa gång gör jag det i god tid innan så jag får lära mig hur man gör också :)

Eftersom motvinden var det värsta ur mannaminne körde vi motsatt håll än vad som planerats och det var väldigt smart. Vägen till Alingsås gick då först förbi Tolleredsbacken (ny favorit), där jag övade på att variera svordomar med ulkningar och andnöd, och på hemvägen sedan hade vi medvind i ryggen. Supernajs! Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle orka cykla fem meter till när vi var tio minuter i från fikat i Alingsås men gud vilken skillnad det blev med blåsten åt rätt håll! Att jag klarade mig runt kanske även berodde på att gubbarna turades om att skjuta på och peppa mig med tusen glada tillrop. Underbart stöd! 

Nu är jag för slutkörd för att vidareutveckla hur jobbigt och härligt det var. Här får ni siffror och bilder istället! 






lördag 9 mars 2013

Pirrig!

Imorgon börjar säsongen på riktigt och jag ska med klubben på en 90 kilometers tur till Alingsås å fika.
Jag är lite nervös faktiskt! Ikväll har jag bara hunnit att förbereda kläderna, men det behövs bytas däck och skruvas fast flaskhållare på crossen imorgon i ottan! Hoppas det går smidigt och snabbt!
Glykogenerna är iallafall duktigt påfyllda efter kvällens dundermåltid på thaien inne i stan!

Sov gott!

onsdag 6 mars 2013

Vååår

Tjabba våren! Nu ska dubbarna på crossen av! Tårna är inte längre som isklumpar i skorna och det är ju fasen ljust till klockan sju!
Detta märkte jag igår när jag körde en underbar eftermiddagstur bort till Lerum och hem. Det är den vägen klubben brukar åka ganska mycket på så jag tänkte kolla hur läget var med både mina ben och med asfalten.
Helt ok blev betyget, vägen hade sina gropar och jag hade mina dubbdäck. Jag snittande på 20 km/h enligt gpsen. Det är ju något som bara kan bli bättre, med ett byte av däck och med snabbare växlar på canyonen plus en rejäl ökning av lungkapaciteten så är saken biff. Det där sista klarar vi på ett kick.

Någonting som jag märkte INTE funkade var kombinationen mtbskor och is i brant backe. Haha, jag hoppas verkligen ingen såg mig för där var jag riktigt illa ute, stilmässigt alltså.

Jag har även bytt min första slang! Tydligen så kunde det bli punka även på trainern, hur jag nu lyckades med det... Säsongen börjar riktigt bra! Får nog köpa mig ett packe lagningslappar på Clas Ohlsson som en annan punkare!



söndag 3 mars 2013

En underbar fredag

En fredag tänkte jag att jag faktiskt var värd en liten crossrunda och spänna låren innan lunch. Wow vad härligt det var att bara sticka ut! Vädret var trevligt och inte så himla kallt heller så det var skönt att kunna andas ordentligt. Jag kände att det fanns tryck i benen och det gjorde mig väldigt glad och hoppfull inför framtiden!
Om jag bara kunde få slippa förkylningar, migränanfall och sån skit så kanske det blir något bra av mig tillslut!
Åååh jag längtar verkligen efter träningsstarten med klubben och att våren kommer med massa massa träning och tävlingar! Härligt ska det bli!