Följ en nyfrälst landsvägscyklist kamp från grön till elit!
lvgHanna skriver om sina stora och små upptäckter inom cykelvärlden!
Var med och se henne uppnå nya mål inom träning, kost och tävling i denna fartfyllda cykelblogg!

lördag 27 april 2013

Tempotest

I onsdags var det tempotest 1 av 3 med klubben.
Tempotest är, för er som inte vet, en bana man kör själv och det går helt enkelt ut på hur snabbt man kan köra. Det sägs väl vara det jobbigaste du kan göra på en cykel ungefär då du ligger och matar mjölksyra som en dåre.

Förutsättningarna denna onsdag var de här:
-Regn och kallt
-11 m/s friska vindbyar
-9 timmars jobb på golvet i benen
-Regn
-Inget aero med mig och min utrustning överhuvudtaget(, jo förresten skorna)

Det hade kunnat vara bättre helt enkelt, men humöret va på topp och spänningen var väldigt stor! Skulle jag ens komma i mål? Skulle jag blåsa bort? Skulle jag komma in på en hyfsad tid så man slapp skämmas? Var låg starten?

Jag startade som tvåa och hade alltså en rygg att jaga. Kastade en vattenflaska i diket likeapro och körde de första fem minutrarna då jag skulle hålla igen lite.
Det var ganska lätt att hitta en nivå i pulsen där jag kände att jag kunde ligga stabilt, men växlingen gick väl lite upp och ner. Benstyrka på schemat framöver, check!

Tre snabba killar swischade förbi och så var det bara ettan och jag kvar.
Jag tänkte att det är ju bättre att jaga än att bli jagad och ville nästan hålla ett avstånd så jag hade henne i synfältet framåt hela tiden. Men när jag kom närmare och insåg att jag måste köra förbi fanns det ingen återvändo. Go go go! Jag tryckte på ordentligt för att inte snålskjutsa och sen var det nästan halva banan körd helt plötsligt!
Åh den medvinden.

Min arm hade domnat och det smög runt lite kramp i vänsterbenet när jag närmade mig mål. Bara denna backen, detta är den sista backen! Med visioner om målgång och vila orkade jag in i mål och ut ur tunneln mina ögon hade befunnit sig i de sista 10 min.
Asså jag var så glad. Så himla nöjd med att jag kom runt, in på en hyfsad tid och att jag hade tagit utmaningen med regn och all jävla blåst så grymt! Jag bangade inte och fick till en tid under 60 min. 25 km på 53 min kanske låter kasst men för mig var det som ett os-guld!!!

4 kommentarer:

 1. Köp ett par tempobågar att skruva på till dylika tillfällen så har du genast kapat min.... =)

  SvaraRadera
 2. Ja det måste jag skaffa! Finns det nått speciellt märke som gäller? :)

  SvaraRadera
 3. Det är nog rätt individuellt vad man tycker funkar men Profile Design T2 + är populära och har bra justeringsmöjligheter...

  SvaraRadera
 4. http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=95054

  SvaraRadera